6 Haziran 2008 Cuma

Prag'ta alışveriş ve konaklama

ALIŞVERİŞ

Çek tasarım dükkanlarının sayısı giderek artıyor. Hemen Národní’nin başında, Fashion Galerie No.14 (Opatovická 14, telefonu yok) parlak club giysileri, el işi takılar ve uygun fiyatlı Çek markası Bim Bam Bum’a ait renkli çocuk elbiseleri satıyor. Eski şehirde en iyi antika kitaplar Celetná’da; ikinci el giysilerse Karoliny Svêtlé boyunca bulunabilir.

EĞLENCE

Prag bütün gece ayakta bir şehir. En son kulüp donanımıyla hem etkiliyor hem de içine çekiyor. Kot pantolon ve tişörtle hem klasik bir birahaneye hem de daha eski kulüplere girebiliyorsunuz.
Malá Strana’da, en eski moda Bohemya pub’larından biri ve eskiden bir baron evi olan Barácnická rychta (Trzistê 23, 257 532 461) bitişikteki oditoryumda çılgın rock grupları ağırlıyor.
Sokağın hemen aşağısında, U Malého Glena’nın (Karmelitská 23, 257 531 717) üst katında genç gezginler içki içerken, Çek ve uluslararası caz ustaları mahzende jam session yapıyor. Staré Mêsto’da, Çek güzelleri muhteşem kokteyller ve muhteşem kokteyl içenlerin bir karışımı olan Ocean Drive (V kolkovnê 7, 224 819 089) bulunuyor.
Civardaki M1 (Masná 1, 227 195 235) ise dalgalı demir dekoru, şık koltukları ve house müziğiyle geç saatlere kadar açık son trend bir mekan.
Biraz ileride Radost FX (Bûlehradská 120, 224 254 776, www.radostfx.cz), ülkede yaşayan yabancıların clubbing dünyasında bir “kurum”; küçük olmasına rağmen, bütün gece açık bir vejetaryen kafe, sanat barı ve chill-out lounge’a sahip. İyi DJ sahnesiyle mekanın dans kulübü, küçük, terleten alt katta yer alıyor.
Akropolis (Kubelíkova 27, 296 330 911, www. palacakropolis.cz), dans için uygun bir pisti olmamasına rağmen etkinlik dolu bir bar ve DJ sahnesi sunuyor.
Mecca (U pruhonu 3, 283 870 522, www.mecca.cz) yarı-endüstriyel, giderek moda olan Holesovice semtinde; ama geniş alanları, şık barları, DJ’leri ve daha olgun kitlesiyle denemeye değer.

KONAKLAMA

Prag’daki oteller iyi odalara sahip olmadan, iyi bir hizmet sağlamadan bile çok yüksek ücretler istemeye meyilli. Neyse ki, artık birkaç yeni butik otel mevcut ve küçük pansiyon seçenekleri gelişmekte. Baharın ilk ayları, sonbahar ve kış, indirimli tarifeler için en uygun zaman.

Prag’daki butik otellerin durumunu Aria Hotel’de gözleyebilirsiniz (Trzistê 9, 225 334 111, www. ariahotel.net 205d-595d): New York’un Library’sinden Henry Kallan’ın bu yakın tarihli girişimi, müzik temalı odalara, bir medya kütüphanesine ve film gösterimi için çeşitli salonlara sahip.

Kentin diğer tasarım oteli Josef (Rybná 20, 221 700 111, www.hotel josef.com 173d-247d), de şık ama biraz daha steril.

Eskinin Barok kışlaları Hotel Elite (Ostrovní 32, 224 932 250, www. hotelelite.cz 80d-206d) atmosfer ve hizmet anlamında gayet iyi.

Uygun fiyatlı bir başka etkileyici otel de güzel bir 19. yüzyıl kafesinin üstündeki orta kalitedeki odalarıyla Imperial (Na Porící 15, 222 316 012, 37d-78d).

Aynı atmosferde Apostolic Residence (Staromêstské námêstí 26, 221 632 222, www.prague-residence.cz, 121d-218d) Eski Şehir Meydanı’nın göbeğinde yer alıyor.

U Krále Jirího (Liliová 10, 222 466 100, www.kinggeorge.cz 101d-146d), Karl Köprüsü’nün yakınında, basit çatı katı odaları sunuyor ama konaklamaya değer.
Dum U Cerveného Lva (Nerudova 41, 257 533 832, www.hotelredlion. com, 169d-217d) Prag Kalesi’nden birkaç basamak aşağıda ve iyi restore edilmiş üç aile konağının bir parçası.

Hemen Wenceslas Meydanı’na yakın Nové Mûsto’daki U Suteru ise (Palackého 4, 224 948 235, www.usuteru.cz , 68d-131d) karakterli sade odalarıyla ucuz bir seçenek ama önceden yer ayırtmak gerekiyor -klasik Bohemya pub’ını kaçırmayın.

Karakter önemli bir faktör değilse, Ibis Praha City’yi de deneyebilirsiniz (Katerinská 36, 222 865 841, 79d- 107d); otel pratik ve yeni, servisi iyi ve 181 adet çift kişilik odaya sahip.

*Güvenilir yerel konaklama ajansı Stop City’nin (Vinohradská 24, 222 521 252, www.stopcity.com yardımsever İngilizce bilen elemanları bir pansiyon, otel ya da bir evde özel bir oda bulmanız konusunda size yardımcı oluyor.
www.prag.gen.tr
www.prag.web.tr
www.tivoli.com.tr

PRAG'ta ULAŞIM ve YEMEK

ULAŞIM

Metro

Prag Metrosu 3 hattan oluşmakta olup her hat farklı renkteki bir harf ile tanınmaktadır. Hat A Yeşil renk (Skalka - Dejvicka istasyonları), Hat B sari renk (Cerny - Zlicin istasyonları) , Hat C kırmızı renk (Nadrazi Holesovice - Haje istasyonları) . Metro sabah 5 ile gece 12 arasında islemektedir. Çalışma saat-günleri içinde her 2 dk da bir, diğer zamanlarda 4 ile 10 k arasında seferler gerçekleşmektedir.

Tramvay

Tramvay sabah 4:30 ile gece 12 arasında islemektedir.Tram tarifeleri duraklarda yer almaktadır.

Otobüs

Otobüs sabah 4:30 ile gece 12 arasında islemektedir.Otobüs tarifeleri duraklarda yer almaktadır.
FunicularFunicular ile Petrin Tepesine çıkış Újezd - Nebozizek - Petrin güzergahında yer almaktadır. Funicular sabah 9:15 , aksam 8:45 arasında işlemektedir. *Şehir ulaşımının tümü bilet ile sağlanmaktadır. Yolcular yolculukları öncesinde biletlerini otel, Dopravni Podnik Info merkezi, gazete bayileri, seyahat acentaları mağazalardan temin etmelidirler. Ya da tek gidişlik biletler metro istasyonlarında bulunan slot makinelerden temin edilebilir.

NEREDE, NE YENİR?

Çek mutfağı incelik ve çeşitlilikten ziyade lezzeti ve doyurucu porsiyonlarıyla tanınıyor. Füme etler, tuzlama lahana ve hamur işleri hem leziz hem ucuz (20$’ın altında iki kişilik bir akşam yemeği hala mümkün); üstelik biranın yanında çok iyi gidiyor. Mutlaka tecrübe edilmesi gereken bir Bohemya tadı için, bütün yerel birahanelerde (pivnice ya da hospoda) bulunan av eti yemeklerini veya sarımsak çorbasını deneyin -ama genelde gece 22.00’de yemek vermeyi kestiklerini unutmayın.
Daha geç açılan bir mekan olan Kolkovna (V kolkovnê 8, 224 819 701), Eski Şehir meydanı saat kulesinin bir blok kuzeybatısında.
Daha uluslararası (ve baharatlı) bir mola için kentin en zarif Tayland mutfağı Siam Orchid’i deneyin (Na Porící 21, 222 319 410).
En yeni vejetaryen sansasyon Lehká hlava (Borsov 2, 222 220 665), eski şehirde bir avluda saklanmış.
Red Hot & Blues (Jakubská 12, 222 314 639) otantik Meksika tabakları eşliğinde canlı blues sunuyor -mekanda tam da kentteki yabancıların gittiği bir ortam sizi bekliyor.
Prag’ın iflah olmaz film kitlesi nehrin karşısındaki eski bir tuğla fabrikası olan Hergetova Cihelna’da (Cihelna 2B, 257 535 534), odun ateşinde pizza ve Tayland kızartmalarına gömülüyorlar.

www.prag.gen.tr
www.prag.webtr
www.tivoli.com.tr

PRAG'TA GEZİLECEK YERLER

GEZİLECEK YERLER

PRAG KALESİ

Kentin tepesinde yükselen Prag Kalesi’nin silueti sizi kendine çekerek her türlü tur için ideal bir başlangıç noktası oluşturuyor. Kale pek çok parçaya sahip: bir saray, baş döndüren, sakin bir katedral, iki müze, bir Romanesk manastır ve çeşitli etkileyici galeriler ve konser salonları. Deli imparator Rudolph II (1583-1612), bu tarihi idare merkezinden geç Rönesans döneminde sanatçı ve simyacıları kente toplamaya başladı. Ana giriş kapısında küçük, çizgili kulübelerinde iki yakışıklı askerle beraber, düello yapan iki dev titan heykeli tarafından bekleniyor. İki avludan geçerek, St Wenceslas’ın mezarının üzerine yapılmış, Prag’ın kartpostal mekanı St Vitus Katedrali’nin sivri tepelerine ulaşabilirsiniz. Üçüncü avlunun en doğu ucunda, St George Bazilikası’nın (Bazilika sv Jirí) yıpranmış kırmızı-krem renkli ön cephesi göze çarpıyor. Buradan Jirská’ya doğru ilerlerseniz, işaretler sizi Prag’ın en ilginç sokaklarından biri olan Altın Yol’a getiriyor (Zlatá ulicka). Sokak kalenin kuzey duvarlarına bitişik rengarenk kulübelerle sıralı; tıpkı bir peri köyü gibi. Bu minyatür binalar fakir kale hizmetlileri ve askerler tarafından 16. yüzyılda yapılmış. Franz Kafka de bir süre 22 no’lu evde yaşadı.
Yol, Siyah Kule’ye açılıyor (Cerná vêz) ve inanılmaz pitoresk Eski Kale Basamakları’nda sonlanıyor (Staré zámecké schody). Basamaklar sizi dev bir merdivenden Malá Strana mahallesine, eski şehir merkezinin batı tarafına çıkarıyor.

MALA STRANA

Malá Strana’nın (‘Küçük Mahalle’) dolambaçlı sokakları ve sıra sütunları, Prag Kalesi’nin önünde uzanıyor ve onun, film ekiplerinin olağan arka planı olan nehir cephesini oluşturuyorlar. Bu sokaklar, otantik yıkık dökük duvarları ve küçük pub’ların kış geceleri sıcak şarap sunduğu karanlık köşeleriyle kendi bütünlüğüne sahip. Semtin kalbinde, Barok saraylar ve Rönesans evlerle çevrili canlı meydan Malostranské námêstí bulunuyor. Buradaki saklı Gotik iç mekanlar ve mahzenler inanılmaz kırsal bir havaya sahip el sanatları dükkanlarını, caz barları ve çayhaneleri barındırıyor. En ortada ise, devasa kubbesi ve çan kulesiyle, geç Barok dönemine ait anıtsal St Nicholas kilisesi (Chrám sv Mikuláse) göze çarpıyor; kilise Killian Ignaz Dientzenhoffer ve oğlunun bir başyapıtı. Buradan Mostecká’ya doğru, kentin en sembolik görüntülerinden biri olan Karl Köprüsü’ne (Karluv most) yürüyebilirsiniz. Köprü 1357’de inşa edildi, ama köprüde sıralanan meşhur aziz heykelleri 17. yüzyılda eklendi.

STARE MESTO

Prag’ın en etkileyici mahallesi, eski şehir Staré Mêsto’ya en iyi Karl Köprüsü tarafından ulaşabilirsiniz. Bu da Královská cesta yani Kraliyet Yolu’nu izlemeniz demek -kentin kapılarıyla Prag kalesi arasında Bohemya krallarının taç giyme töreninde takip ettiği yolu. Aynı zamanda, burası başlıca turist otobanı; bu nedenle yankesicilere dikkat edin. Bölgenin merkezi olan Eski fiehir Meydanı’nın (Staromêstské námêstí) sarı, krem rengi ve nane-yeşili binaları buraya bir düğün pastası görüntüsü veriyor. Seyyar satıcılarla ve (genelde yeteneksiz) sokak performansçılarıyla dolu olmasına rağmen meydanın olağanüstü Astronomik Saati (Orloj) buraya yapılacak her türlü ziyareti değerli kılıyor. 1490’dan beri insanlar saatin ahşap kapılarının açılıp içinden azizlerin; hırs, kibir, ölüm ve Türk’ü temsil eden korkunç figürlerin üzerinden belirmesini görmek için toplanıyorlar. Meydanın üzerinde, Tyn (Meryem Ana) kilisesinin korkunç, kararmış kuleleri zalimce yükseliyor (Staromêstské námêstí 14, 222 322 801). 14. yüzyıl sonunda inşa edilmiş ve Kafka’yı derinden etkilemiş olan kilise, şimdi geceleri hoş bir şekilde ışıklandırılıyor. Meydandan Celetná’ya, Barut Kapısı’na doğru devam edin (Prasná brána); burası bir zamanlar kenti çeviren surların 15. yüzyıldan kalma kalıntılarını içeriyor.




YAHUDİ MAHALLESİ

Berlin gibi, Prag da hala savaş geçmişini kabullenmeye çabalıyor -ama Josefov’in bir zamanlar epey gelişmiş olan Yahudi nüfusu konusunda ilerleme kaydediliyor. Naziler tarafından götürülmeden evvel doğal nedenlerden ölmüş olan Praglı Franz Kafka’nın anısına dikilen heykel, Vezenská 1 adresindeki İspanyol Sinagogu’nun önünde yükseliyor. En ticari olmayan binası tuğla özel Gotik Eski-Yeni Sinagog olan mahalleyi (Staronová synagoga), kalabalık Parízská ikiye ayırıyor. Eski-Yeni Sinagog 700 yıl boyunca Prag’ın Yahudi topluluğunun ruhani merkezi olmuş. Nazilerin şehre gelmesinden çok önce, ‘kenar mahallelerin temizlenmesi’ projesi Paris stili bulvarlar yapmak amacıyla pek çok alanı yıktı. Yine de, ibrelerinin saat yönünün tersine hareket ettiği İbranice saatiyle ünlü çan kulesiyle Yahudi Belediye Sarayı, ayakta kalmayı başardı. İnsanı esir alan, 15. yüzyıl tarihli Eski Yahudi Mezarlığı (Stary zidovsky hrbitov), 1787 yılına dek kullanıldı ve şimdi geçmişten kalan başka bir anı: Yahudiler gettonun dışına gömülemediği için onlarca katmanda 100.000 kadar ceset yatıyor. Mezarlığa, iç mekan duvarlarında Bohemya ve Moravya’dan 80.000 Soykırım kurbanının adının yazıldığı Pinkas Sinagogu’ndan giriliyor (Pinkasova synagoga). Buradaki daha da yürek parçalayıcı başka bir sergi de, Prag’ın yakın çevresinde yer alan Terezín toplama kampında tutulmuş çocukların resimlerini içeriyor.



NOVE MESTO

Sovyetler destekli devletin devrilmesine neden olan büyük eylemlerle ün kazanan Wenceslas Meydani (Václavské námêstí) şimdilerde, trafiği, mağaza zincirleri ve sosis büfeleri, fahişeler ve uyuşturucu satıcıları ile anılıyor. Meydanın başındaki heybetli ama tatsız Ulussal Müze (Národní muzeum, 224 497 111) en azından, 1912 tarihli Josef Václav Myslbek'in at üstünde St. Wenceslas heykelinin karşısında yer alıyor.

Ayrıca, Prag'dan 37 mil uzaklıkta, güzel katedral Sv Barbora’ya ve yakın çevresinde ürkütücü bir kemik mezarlığına sahip olan Ortaçağ gümüş madenciliği şehri Kuntá Hora var.

Prag'ın yaklaşık 80 mil batısında Bohemya'nın en turistik kaplıca şehri olan Karlofça bulunuyor. İkisine de Florenc'teki otogardan kalkan otobüslerle kolaylıkla ulaşmak mümkün.

FESTİVALLER

Prag'da başlı başına bir keyif olan bahar, coşkuyla karşılanıyor. Martta şehrin ana panayır yeri Vystaviste'de düzenlenen St. Matthew fuarı Matêjská pout, çeşitli eğlence ve etkinliklere sahne oluyor. Mayıs ayında herkes Prag Baharı (www.festival.cz) biletlerini satın almak için yarışıyor. Yaz ayları, müzik festivallerinin ve açıkhava dans partilerinin zamanı (www.techno.cz). Ekim ve kasımda gerçekleşen Prag Caz Festivali (www.agharta.cz/festprog.htm) bölgedeki en büyük caz festivali ve sizin için dünyanın her yerinden ustaları ağırlıyor. Prag'taki kış etkinlikleri kültür, tarih ve aşırı eğlencenin bir karışımı. Şehrin yakın tarihindeki önemli olaylar çiçekler ve mumlarla anılıyor: Wenceslas Meydanı’nda, 17 Kasım’da Kadife Devrim ve 16 Ocak’ta Olsany Mezarlığı’nda Jan Palach'ın ölüm yıldönümü. Bu Sovyet-karşıtı genç protestocu 1969 yılında, Komünist devletin sonunu getiren eylemlerden yirmi yıl önce kendini yakmıştı.

www.tivoli.com.tr
www.prag.gen.tr
www.prag.web.tr

Tivoli Turizm ile PRAG

PRAG

ÇEK CUMHURIYETI

Ülkenin tam ismi: Çek Cumhuriyeti
Yüzölçümü: 78,864 sq km
Nüfus: 10.3 milyon (artış hızı 0.5%)
Başkent: Prag (nüfus 1.2 milyon )
Nüfüs oluşturan insanlar Çek halkının yanısıra az sayıda olmakla birlikte Moravyalilar, Slovaklar, Polonyalilar, Almanlar ve Romanlar (çingeneler)
Resmi Dil: Çek diliDin: % 40 Roman Katolikleri, % 10 Protestanlar ve diğerleri.
Devlet Yönetimi: Parlamenter Demokrasi
Cumhurbaşkanı: Vaclav Havel
Saat: GMT+1
Para Birimi: Koruna ya da Crown = 10 heller Czech crown (Kc)
Yıllık turist sayısı: 17 milyon
Ne zaman gitmeli: Mayıs, Haziran ve Eylül ayları hava şartlarının gezmeye elverişli olduğu aylardır. Nisan ve Ekim her ne kadar biraz soğuk olsa da gidilebilecek aylar arasında sayılabilir.


Prag hakkında

Herkes Prag’ın enfes, sudan ucuz birasını ve hovarda yaşam tarzını duymuştur ve nefes kesen mimarisini az çok biliyordur. 500 yıl boyunca birbiri ardına gelen Habsburg işgallerinin sonucu olan zarif mimari, her köşede insanı şaşırtıyor: Gotik tepeler kübizmle karşı karşıya gelip yerini Barok saraylara bırakıyor.

1938’de Nazilerle yapılan Münih anlaşmasının bir sonucu, Prag’ın kente tek bir bomba atılmadan düşmesi oldu. Sovyet idaresi 1989’da sona erdiğinde, kente asıl zararı veren, yalnızca merkezi planlamanın ihmali olmuştu.
Böyle bir tarihle, Çeklerin pek çok kişinin felaket olarak gördüğü olaylardan bıkmış ve işlerin yolunda gitmesinden şüphelenmeye eğilimli olması doğal. Üstelik, pub’lar daima hemen birkaç adım ötede. Ama kapitalizmin mükafatı garip bir şekilde komünist alışkanlıklarla el ele gidiyor. Böylece, Prag Kalesi’nin sivri tepelerine hayran olduktan ve Yahudi Mezarlığı’nda zamanda yolculuğa çıktıktan sonra, kaba bir hizmet ve dolandırıcı taksi sürücüleriyle (yani, burada listelenenler dışındakileri kullanırsanız) karşılaşıyorsunuz. Ama aynı zamanda, herkesin ortasında içerseniz kimse size soran gözlerle bakmıyor ve çoğalmaya devam eden coşkulu erkek partilerinden kaçabilirseniz, kendinizi buraya bir performans sanatçısı olmaya gelmiş gibi görmeye başlayabilirsiniz. Yine Habsburg geleneğinin başka bir yönü olarak Prag, temizliği de zarafeti de biliyor. Gençler hala salon dansları öğreniyor ve kent onlarca müze, sanat koleksiyonu, saray ve bahçelere sahip- hepsi de olabildiğince resmi ve görgülü. Malá Strana bölgesi bu tip çeşitliliklerle donanmış ve dumanlı pub’larda bile kırmızı yelekli garsonlar size resmi bir şekilde hitap ediyor. Kulağa şizofrence mi geliyor? Sovyet idaresinden dizginsiz bir tüketimciliğe geçen, bir yandan da romantik bir Slav ruhunu korumaya çalışan küçük bir milletten başka ne bekleyebilirsiniz?
Mitolojiye göre 6'ncı yüzyılda efsanevi Prenses Libuse ve Prens Premysl'ın kurduğu kabul edilen Prag, 9'uncu yüzyıldan itibaren Çeklerin başkenti olmuştur. 14'üncü yüzyılda İmparator 4.Karl 'imar faaliyetleriyle sıradan bir şehir olmaktan çıkıp bir metropol haline geldi. 17'nci yüzyıldan itibaren Avusturyalıların egemenliğine girdi. 1918'de kurulan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti ilan edildi. 1939'da ise bombardıman tehdidi üzerine Almanlara teslim edildi. 1945'te Rus askerleri tarafından istila edilen kent, 1948'de yapılan seçimlerinin ardından 40 yıllık Komünist iktidarına adım attı. Bugün Cumhurbaşkanı olan Vaclav Havel'in dünyaya tanıttığı Kadife Devrimle 1989'da yeniden demokrasiye geçebildi.
PRAG SEHRININ “EN” LERİ
En sıcak gün - 27/07/1983 +37.8 C
En soğuk gün - 01/03/1785 - 27.6 C
En uzun kule - Telekomünikasyon kulesi 216 mt
En uzun bina - Motokov 102 mt
En büyük Meydan - Charles Meydanı 80550 sq mt
En büyük mezarlık - Olsanske hrbitovy 520000 sq mt, yapim yılı 1680
En büyük mağaza - Kotva 21000 sq mt
En büyük salon - Kültür Sarayı Kongre Salonu 2970 koltuk
En büyük kütüphane - Çek Cumhuriyeti Ulusal Kütüphanesi 5.5 milyon kitap
En büyük çan - Sigismund, St. Vitus Cathedral, uzunluk 203 cm, çapı 256 cm
En büyük saat - Sacred Heart of the Lord on George of Podebrady Square
En eski meteoroloji istasyonu - Clemntinum, 1785 günümüze kadar halen aktif olarak görev yapmaktadır.
En eski Prag tanıtım kitabi - M. Martinic tarafından basılan 1615 tarihli kitap.
En eski üniversite - Charles University, kurulusu 1348
En eski tünel - Rudolph Tüneli, Vitava nehri ile kraliyet geyik parkını birbirini bağlar.
En uzun cadde - Plzenska 10.5 km
En kısa cadde - Borsov 40 m
En eski tren istasyonu - Ferdinand İstasyonu (smdiki adi Masaryk istasyonu) 1845
İlk self-servis katering kuruluşu - Koruna, Wenceslas Meydanı
İlk telefon rehberi - 1883 yılında sadece 100 aboneye dağıtılmıştır.
İlk kaldırımlı cadde - Zelezna, 1803
İlk Doğum evi - 1762 yılında İmparatoriçe Maria Theresa tarafından kurulmuştur.
İlk asfalt yol - 1920

www.tivoli.com.tr
www.prag.gen.tr
www.prag.web.tr

Masallar Diyarı Prag

MASALLAR DİYARI PRAG

DÜŞLE GERÇEK ARASINDA KEYİFLİ BİR TATİL!
3 Gece 4 Gün


1.GÜN ISTANBUL /PRAG

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali önünde buluşma. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Prag’a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından yaklaşık 2.5 saatlik bir yolculuktan sonra Prag'a varış ve şehir turu için hareket. Bu turumuzda Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Prag Kalesi, St.Vitus Katedrali, dünyaca ünlü yazar Kafka’nın Evi, Eski şehir meydanı, Charles Köprüsü, Ulusal Tiyatro ve Astronomi Kulesi görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otele transfer. Odalara yerleşme ve serbest zaman. Geceleme otelinizde. Arzu eden misafirlerimiz için Vltava nehir turu ile teknede akşam yemeği.

2.GÜN PRAG

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen konuklarımızla ekstra olarak düzenlenebilecek olan kaplıcaları ile nam salmış, etrafındaki ormanlarıyla, vadileriyle, içinden geçen incecik akarsuyu ile ağaçlarıyla, termal tesisleri ve bin bir çeşit inanılmaz güzellikteki manzaraları ile Karlovy Vary turuna katılma imkanı. Öğle yemekli olan bu turumuzda Avrupa’nın en ünlü termal bölgelerinden birinde, muhteşem güzellikteki kasabayı görme ve hediyelik kristal alma fırsatı bulabileceksiniz. Geceleme otelinizde.


3.GÜN PRAG

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen konuklarımızla ekstra olarak düzenlenecek olan Prag'a 60.km uzaklıktaki Nazilerin toplama kampı olarak kullandığı Terezin hapishanesi ve yanındaki mezarlığı görebileceğiniz Terezin Toplama Kampı turuna katılma imkânı. Geceleme otelinizde. Arzu eden misafirlerimiz yine ekstra olarak düzenlenebilecek olan otantik Çek Gecesi’ne katılabilirler.

4.GÜN PRAG – ISTANBUL

Öğleye kadar serbest zaman, otelden ayrılış. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından İstanbul’a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından varış.

Fiyatlara Dâhil Olan Servisler

Çek Havayolları, THY veya Özel Havayolları ile gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
Seçilecek kategori otelde 3 gece oda kahvaltı konaklamalar
Alan/otel/alan transferleri
Panoramik Prag şehir turu
Profesyonel rehberlik servisleri

Fiyatlara Dahil Olmayan Servisler

Havalimanı vergisi
Vize servis bedeli
Yurt dışı çıkış konut fonu bedeli
Müze ve ören yerleri giriş ücretleri

http://www.tivoli.com.tr/