6 Haziran 2008 Cuma

PRAG'ta ULAŞIM ve YEMEK

ULAŞIM

Metro

Prag Metrosu 3 hattan oluşmakta olup her hat farklı renkteki bir harf ile tanınmaktadır. Hat A Yeşil renk (Skalka - Dejvicka istasyonları), Hat B sari renk (Cerny - Zlicin istasyonları) , Hat C kırmızı renk (Nadrazi Holesovice - Haje istasyonları) . Metro sabah 5 ile gece 12 arasında islemektedir. Çalışma saat-günleri içinde her 2 dk da bir, diğer zamanlarda 4 ile 10 k arasında seferler gerçekleşmektedir.

Tramvay

Tramvay sabah 4:30 ile gece 12 arasında islemektedir.Tram tarifeleri duraklarda yer almaktadır.

Otobüs

Otobüs sabah 4:30 ile gece 12 arasında islemektedir.Otobüs tarifeleri duraklarda yer almaktadır.
FunicularFunicular ile Petrin Tepesine çıkış Újezd - Nebozizek - Petrin güzergahında yer almaktadır. Funicular sabah 9:15 , aksam 8:45 arasında işlemektedir. *Şehir ulaşımının tümü bilet ile sağlanmaktadır. Yolcular yolculukları öncesinde biletlerini otel, Dopravni Podnik Info merkezi, gazete bayileri, seyahat acentaları mağazalardan temin etmelidirler. Ya da tek gidişlik biletler metro istasyonlarında bulunan slot makinelerden temin edilebilir.

NEREDE, NE YENİR?

Çek mutfağı incelik ve çeşitlilikten ziyade lezzeti ve doyurucu porsiyonlarıyla tanınıyor. Füme etler, tuzlama lahana ve hamur işleri hem leziz hem ucuz (20$’ın altında iki kişilik bir akşam yemeği hala mümkün); üstelik biranın yanında çok iyi gidiyor. Mutlaka tecrübe edilmesi gereken bir Bohemya tadı için, bütün yerel birahanelerde (pivnice ya da hospoda) bulunan av eti yemeklerini veya sarımsak çorbasını deneyin -ama genelde gece 22.00’de yemek vermeyi kestiklerini unutmayın.
Daha geç açılan bir mekan olan Kolkovna (V kolkovnê 8, 224 819 701), Eski Şehir meydanı saat kulesinin bir blok kuzeybatısında.
Daha uluslararası (ve baharatlı) bir mola için kentin en zarif Tayland mutfağı Siam Orchid’i deneyin (Na Porící 21, 222 319 410).
En yeni vejetaryen sansasyon Lehká hlava (Borsov 2, 222 220 665), eski şehirde bir avluda saklanmış.
Red Hot & Blues (Jakubská 12, 222 314 639) otantik Meksika tabakları eşliğinde canlı blues sunuyor -mekanda tam da kentteki yabancıların gittiği bir ortam sizi bekliyor.
Prag’ın iflah olmaz film kitlesi nehrin karşısındaki eski bir tuğla fabrikası olan Hergetova Cihelna’da (Cihelna 2B, 257 535 534), odun ateşinde pizza ve Tayland kızartmalarına gömülüyorlar.

www.prag.gen.tr
www.prag.webtr
www.tivoli.com.tr

Hiç yorum yok: